AcasăŞtiriSuedia spune că Rusia ar putea lansa un atac asupra ei: 'Este...

Suedia spune că Rusia ar putea lansa un atac asupra ei: ‘Este pregătită să îşi apere suveranitatea şi integritatea’

-

Ministrul suedez al Apărării, Peter Hultqvist, a declarat vineri că nu poate fi exclus un atac armat asupra ţării sale, relatează DPA. El a afirmat pentru Deutsche Welle că vrea să transmită clar faptul că Suedia este pregătită să se apere, scrie agerpres.ro.

El a afirmat pentru Deutsche Welle că vrea să transmită clar faptul că Suedia este pregătită să se apere, scrie agerpres.ro.

„Suedia este pregătită să îşi apere suveranitatea şi integritatea, alături de alte ţări cu care cooperăm de mulţi ani”, a subliniat Hultqvist.

În ultimele săptămâni, Suedia şi-a sporit prezenţa în Gotland, cea mai mare insulă a sa din Marea Baltică, date fiind activităţile Rusiei în zonă şi în contextul amplificării tensiunilor din jurul Ucrainei.

Potrivit unor oficiali suedezi, nu a fost crescut nivelul de alertă, dar este totuşi analizată o redistribuire a resurselor.

Armata a publicat joi fotografii cu trupe şi echipamente suplimentare.

Hultqvist i-a vizitat miercuri pe militarii din Gotland. El a subliniat că operaţiunea, o demonstraţie a suveranităţii Suediei, va fi finalizată peste o săptămână.

 /www.stiripesurse.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

Coronavirus: Mulți străini s-au săturat de strategia suedeză

Suedia le-a permis cetățenilor să decidă singuri cum se vor comporta pe perioada pandemiei. Indignați de atitudinea autorităților, unii rezidenți străini vor să părăsescă...