AcasăŞtiriSuedia spune că Rusia ar putea lansa un atac asupra ei: 'Este...

Suedia spune că Rusia ar putea lansa un atac asupra ei: ‘Este pregătită să îşi apere suveranitatea şi integritatea’

-

Ministrul suedez al Apărării, Peter Hultqvist, a declarat vineri că nu poate fi exclus un atac armat asupra ţării sale, relatează DPA. El a afirmat pentru Deutsche Welle că vrea să transmită clar faptul că Suedia este pregătită să se apere, scrie agerpres.ro.

El a afirmat pentru Deutsche Welle că vrea să transmită clar faptul că Suedia este pregătită să se apere, scrie agerpres.ro.

„Suedia este pregătită să îşi apere suveranitatea şi integritatea, alături de alte ţări cu care cooperăm de mulţi ani”, a subliniat Hultqvist.

În ultimele săptămâni, Suedia şi-a sporit prezenţa în Gotland, cea mai mare insulă a sa din Marea Baltică, date fiind activităţile Rusiei în zonă şi în contextul amplificării tensiunilor din jurul Ucrainei.

Potrivit unor oficiali suedezi, nu a fost crescut nivelul de alertă, dar este totuşi analizată o redistribuire a resurselor.

Armata a publicat joi fotografii cu trupe şi echipamente suplimentare.

Hultqvist i-a vizitat miercuri pe militarii din Gotland. El a subliniat că operaţiunea, o demonstraţie a suveranităţii Suediei, va fi finalizată peste o săptămână.

 /www.stiripesurse.ro/

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

Manifestaţii în Iran: Fiica fostului preşedinte Akbar Hashemi Rafsanjani a fost...

Autorităţile iraniene au arestat-o, ​marţi, la Teheran pe fiica fostului preşedinte Akbar Hashemi Rafsanjani, acuzată că i-a îndemnat pe oameni la demonstraţii, pe fondul...

Descoperă mai multe la Suedia ⓜ mapamond domains

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura