Anglia a castigat cu 3-2 duelul contra Suediei din a doua etapa a grupei D

0
2626

Come back-ul fotbalistic a fost inventat in Insula. In seara asta, inventatorii fotbalului au demonstrat in cel mai estetic mod ca spectacolul poate fi creat si sub presiune. Lesinata dupa o ora in care a plimbat mingea incercand sa joace la alibi, nationala Albionului a inviat imediat dupa ce Suedia facuse acelasi lucru.

Roy Hodgson a trimis pe teren o echipa destul de imobila, cu cinci dintre cei sase jucatori ofensivi fiind deficitari la capitolul viteza. Nici la capitolul creativitate englezi nu stau foarte bine fara Lampard, colegul capitanului Gerrard la mijlocul terenului fiind Parker, un muncitor de profil defensiv. Cu toate acestea, prima ocazie a meciului a venit din partea chiar din partea jucatorului lui Tottenham, care a trimis in minutul 8 un sut puternic spre vinclul portii suedeze, insa Isaksson a respins.

Mingea s-a plimbat apoi cateva minute bune in zona neutra a terenului, pana cand Anglia a marcat in minutul 23 prin Andy Carroll. Faza golului a fost creata de doi jucatori pe care Hodgson i-a antrenat si la Liverpool: Steven Gerrard a centat perfect pentru Carroll, iar atacantul adus pe o suma record de la Newcastle a marcat cu capul. Replica suedezilor a venit dupa abia zece minute, Zlatan Ibrahimovic reusind sa iasa in evidenta printr-un sut expediat din afara careului. La pauza s-a intrat cu 1-1.

Asa cum ne-am obisnuit la aceasta editie a EURO, repriza a doua s-a demonstrat a fi mult mai atractiva. Iesiti de la cabine parca fara niciun plan de joc, englezii le-au cedat posesia suedezilor, iar acestia au profitat dupa nici cinci minute de la reluare. Ibrahimvic care in prima repriza gestionase bine fazele ofensive doar pana la jumatetea lor, cand surprindea de fiecare data printr-o decizie gresita, a reusit o pasa norocoasa pentru Melberg, care l-a fortat pe Glen Johnson sa-si impinga mingea in poarta, dupa ce chiar fundasul lateral al “cormoranilor” il scosese din offside.

Golul incasat de insulari n-a fost declicul care sa-i determine pe jucatorii lui Hodgson sa iasa la joc, Suedia continuand sa impinga linile spre poata lui Hart. In minutul 59, Melberg a reusit sa se afle din nou la locul potrivit si a inscris cu capul din centrarea lui Larsson. Nu erau putini cei care se pregateau sa le cante prohodul englezilor, mai ales dupa privirile de luptator adevarat aruncate de “Ibracadabra” camerelor de luat vederi dupa golul doi. Acelasi Roy Hodgosn care isi inmuiase elevii la pauza, a mutat castigator imediat. Theo Walcott a intrat in locul lui Milner si de aici soarta meciului avea sa se intoarca din nou in favoarea britanicilor.

Extrema lui Arsenal a egalat la doi printr-un gol superb marcat din afara careului la cinci minute dupa reusita suedezilor. Avantul dat de marcarea golului egalizator le-a adus putina clarviziune englezilor in incercarea de a trece din nou la conducere. Golul izbavitor a pornit de la acelasi rapid Theo Walcott, care l-a servit pe Danny Welbeck in gura portii. Atacantul lui Manchester United a cipuit mingea cu calcaiul, inscriind unul dintre cele mai frumoase goluri de la aceasta editie a EURO. Pana la final, Anglia se putea desprinde pe tabela, dar Stevie G l-a luat la tinta pe Isaksson , din pasa aceluiasi Theo Walcott.

Anglia se impune asadar cu 3-2 la Kiev in fata Suediei pe care o trimite acasa, la capatul celui mai spetaculos meci de pana acum de la Campionatul European din 2012.

sursa :

http://euro-2012.ro/suedia-anglia-2-3-made-in-england-8747.html

Lasă un răspuns