Atelierul de traducere al ICR Stockholm, la a cincea ediţie

0
3404

Între 10 şi 20 aprilie va avea loc pe insula suedeză Biskops Arnö cea de-a cincea ediţie a atelierului de traducere de poezie organizat anual de Institutul Cultural Român de la Stockholm. Invitaţii din acest an sunt Ecaterina Bărgan, Svetlana Cârstean, Marius Chivu, Mihai Duţescu, Daniel Boyacioglu, Helena Boberg, Hanna Nordenhök şi Athena Farrokhzad. Începând din 2011, la atelier sunt invitaţi să participe şi poeţi din Republica Moldova.

Cei opt participanţi îşi vor traduce reciproc versurile în limbile română şi suedeză, poemele lor urmând a fi prezentate publicului, în original şi în traducere, pe 21 aprilie, cu ocazia Nopţii Culturale a oraşului Stockholm.

Traducerile realizate în cadrul precedentelor ediţii ale atelierului au apărut în diverse reviste din România şi Suedia, precum şi în trei volume – două antologii publicate în Suedia, în 2008 şi 2011, şi una apărută în România, în 2011.

Proiectul este o colaborare între ICR Stockholm şi Colegiul de creaţie Nordens Folkhögskola Biskops-Arnö, una dintre cele mai renumite şcoli de creaţie din Scandinavia. Fondat în 1958 pe locul unei rezidenţe arhiepiscopale datând din secolul XIII, colegiul are în prezent peste 200 de studenţi din întreaga Scandinavie.

…  […]

Lasă un răspuns