Avioanele suedeze au bombardat Belarusul… cu ursuleti de plus VIDEO

0
4565


Belarusul a fost ţinta unui bombardament cu ursuleţi de pluş. Nu este o glumă, ci o manifestare de protest la adresa regimului condus de Alexandr Lukaşenko.

Sutele de ursuleţi din pluş au fost aruncaţi din avion cu mesaje prin care regimului Lukaşenko i se cerea să arate mai mult respect pentru drepturile omului.

Acţiunea prin care o firmă suedeză a încercat să promoveze libertatea de exprimare nu a fost însă pe placul liderului de la Minsk. Şeful Apărării aeriene şi cel al Vămilor din Belarus au fost destituiţi pentru că nu au împiedicat acţiunea pusă la cale de compania de relaţii publice din Suedia.

Iniţiatorul atacului cu ursuleţi, Tomas Mazzeti,  a declarat că a primit ameninţări cu moartea, dar că se aştepta la aşa ceva. "De un dictator poate să-ţi fie frică sau poţi să îl urăşti, dar când oamenii încep să râdă de el zilele îi sunt numărate. Prin urmare, acesta a fost scopul", a afirmat Mazetti.

Alexandr Lukashenko se află la putere din 1994. Administraţia Bush l-a descris la un moment dat drept ultimul dictator al Europei. La rândul ei, Uniunea Europeană a impus numeroase sancţiuni Belarusului din cauza reprimării opoziţiei din ţară.

Lasă un răspuns