Greta Thunberg este o activistă de mediu din Suedia care, la doar 16 ani, a devenit cel unul dintre simbolurile mișcării pentru climă, la nivel mondial. Pe 23 septembrie, Greta a ținut un discurs în cadrul summitul ONU prin care a criticat atitudinea liderilor mondiali în ceea ce privește pericolul pe care schimbarea climatică îl reprezintă. Unii au aplaudat mesajul Gretei, altora nu le-a picat foarte bine, Donald Trump numărându-se printre cei care au ironizat-o pe adolescentă.

Greta Thunberg a devenit cunoscută în august 2018, când a început demonstrațiile în fața Parlamentului suedez și spunea că lipsește în fiecare vineride la școală pentru a protesta. În vârstă de 15 ani atunci, adolescenta avea mereu lângă ea o pancartă cu traducerea în suedeză a mesajului „Grevă școlară pentru climă’, iar acțiunile ei au atras, în noiembrie 2018, 170.000 de elevi din 24 de țări, care s-au alăturat protestului său.

„Mesajul meu e că suntem cu ochii pe voi”, și-a început Greta discursul de la summitul ONU, în timp ce din sală au izbucnit râsete și aplauze.

mai mult la :  www.viva.ro

Lasă un răspuns