AcasăSödertäljeCiori ”angajate” pentru a aduna mucurile de țigară de pe străzi, într-un...

Ciori ”angajate” pentru a aduna mucurile de țigară de pe străzi, într-un oraș din Suedia

-

Într-un oraș din Suedia, ciorile au fost „recrutate” pentru a strânge mucurile de țigară aruncate pe străzi, în încercarea de a economisi bani cu această activitate, scrie The Guardian.

Păsările își îndeplinesc sarcina, primind puțină hrană pentru fiecare chiștoc pe care îl depun într-o mașină specială proiectată de o firmă din orașul Södertälje.
„Sunt păsări sălbatice care participă în mod voluntar”, a spus Christian Günther-Hanssen, fondatorul Corvid Cleaning, compania care a implementat această metodă.
Conform fundației Keep Sweden Tidy, peste un miliard de mucuri de țigară – reprezentând 62% din totalul gunoiului – sunt aruncate pe străzile Suediei în fiecare an.
Administrația din Södertälje cheltuiește 20 de milioane de coroane suedeze (1,6 milioane de lire sterline) pentru curățarea străzilor. Reprezentantul firmei care a implementat această metodă estimează că astfel s-ar putea economisi cel puțin 75% din costurile implicate de strângerea mucurilor de țigară din oraș.

www.hotnews.ro/stiri-international

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

Danemarca intenționează să-și închidă ambasada din capitala irakiană

Danemarca și-a anunțat intenția de a-și închide ambasada din capitala irakiană Bagdad, începînd cu 31 mai. Un anunț în aacest sens a fost făcut...

Descoperă mai multe la Suedia ⓜ mapamond domains

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura