AcasăSödertäljeCiori ”angajate” pentru a aduna mucurile de țigară de pe străzi, într-un...

Ciori ”angajate” pentru a aduna mucurile de țigară de pe străzi, într-un oraș din Suedia

-

Într-un oraș din Suedia, ciorile au fost „recrutate” pentru a strânge mucurile de țigară aruncate pe străzi, în încercarea de a economisi bani cu această activitate, scrie The Guardian.

Păsările își îndeplinesc sarcina, primind puțină hrană pentru fiecare chiștoc pe care îl depun într-o mașină specială proiectată de o firmă din orașul Södertälje.
„Sunt păsări sălbatice care participă în mod voluntar”, a spus Christian Günther-Hanssen, fondatorul Corvid Cleaning, compania care a implementat această metodă.
Conform fundației Keep Sweden Tidy, peste un miliard de mucuri de țigară – reprezentând 62% din totalul gunoiului – sunt aruncate pe străzile Suediei în fiecare an.
Administrația din Södertälje cheltuiește 20 de milioane de coroane suedeze (1,6 milioane de lire sterline) pentru curățarea străzilor. Reprezentantul firmei care a implementat această metodă estimează că astfel s-ar putea economisi cel puțin 75% din costurile implicate de strângerea mucurilor de țigară din oraș.

www.hotnews.ro/stiri-international

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

Premieră: Ikea deschide un magazin cu mobilă second hand în Suedia....

Ikea și-a anunțat ambiția de a deveni ”o afacere circulară”, adică să adopte un model de producție care implică partajarea, reutilizarea, repararea, renovarea și...