Oraşul din Suedia unde românii au construit cartiere verzi în loc de fabrici

0
3165

În Suedia, de exemplu, un dezvoltator, dacă vrea autorizație de construire, trage mai întâi utilitățile și după aceea primește aprobările, iar legea îl obligă să angajeze un controlor indepedent, care să verifice fiecare etapă a lucrării. Inspectorul Pro, vă arată cum construiesc românii în Malmo, un fost oraș industrial, care a ridicat cartiere verzi în locul uzinelor.

Malmo, oraș aflat la granița cu Danemarca, al treilea ca mărime în Suedia, a primit, în ultimii ani, valuri de imigranți. Găsești arabi, africani, dar și est-europeni. Cererea de case a crescut, iar Malmo se confruntă acum cu un deficit de 50.000 de locuințe. Într-o țară obișnuită să construiască din lemn, românii, familiarizați cu betonul, și-au făcut repede loc pe piațaimobiliară. O afacere bazată în Suedia pe seriozitate, reguli clare și controale riguroase din partea autorităților.

Agent imobiliar în România, Cătălin Ioniță s-a mutat în Malmo, în urmă cu cinci ani, pentru ca cei trei copii ai săi să aibă parte de normalitatea unei țări nordice. Alături de un alt român și-a investit economiile de-o viață într-o firmă de construcții. A intrat pe piața imobiliară cu ajutorul unui bulgar, care construiește case în Malmo doar cu muncitori est-europeni.

mai mult la  stirileprotv.ro

Lasă un răspuns