Corlatean, lasa-neee ! Corlăţean, atac la ministrul suedez Birgitta Ohlsson pe tema romilor

0
2618

Ministrul suedez pentru Afaceri Europene, Birgitta Ohlsson, este în campanie electorală şi foloseşte tema romilor pentru a câştiga voturi, a declarat, miercuri, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, el arătând totodată că oficialul are un profil "uşor cam nervos", relatează Mediafax.

"Nu neagă nimeni faptul că există o problemă legată de integrarea romilor în diferite societăţi europene, dar de aici a folosi, chiar şi în state nordice, şi acest lucru este surprinzător, această temă pentru a câştiga voturi şi pentru a ofensa un guvern şi o ţară cum este cazul României e o chestiune inacceptabilă", a precizat, la TVR 1, ministrul de Externe, adăugând că în Suedia vor avea loc alegeri în curând, iar Birgitta Ohlsson face parte "dintr-un partid liberal micuţ, la limita intrării în Parlament".

Şeful diplomaţiei a spus că s-a întâlnit cu ministrul pentru Afaceri Europene, anul trecut, în Suedia, iar discuţia a fost "serioasă, aşezată". "Îi cunosc profilul, calificat în Suedia ca uşor cam nervos inclusiv în viaţa politică", a mai spus Corlăţean.

Ministrul de Externe a reamintit faptul că ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a precizat, marţi, că nu s-a pus problema refuzării unor cooperări. "Nu în sensul în care doamna ministru sugera în acest interviu (acordat publicaţiei suedeze Dagens Nyheter – n.r.) a unui mecanism de monitorizare europeană pentru România, nu. Asta este inacceptabil şi nici Comisia Europeană nu acceptă acest lucru", a subliniat Titus Corlăţean.

Corlăţean, atac la ministrul suedez Birgitta Ohlsson pe tema ..

Lasă un răspuns