AcasăPoliticaCoronavirus: Suedia ia în considerare modificarea strategiei, autoritățile locale vor avea puteri...

Coronavirus: Suedia ia în considerare modificarea strategiei, autoritățile locale vor avea puteri sporite pentru combaterea pandemiei

După ce a uimit lumea cu atitudinea relaxată în fața primului val de coronavirus, Suedia optează în tăcere pentru măsurile restrictive adoptate de vecini din cauza creșterii cazurilor de îmbolnăvire.

-

Anders Tegnell, epidemiologul oficial, se va întâlni în această săptămână cu autoritățile sanitare locale pentru a discuta despre măsurile care vor fi instituite în capitala Stockholm și orașul apropiat Uppsala, informează ziarul The Telegraph.

Spre deosebire de vecinii nordici și majoritatea celorlalte țări, Suedia nu a introdus măsuri de izolare pe scară largă ca răspuns la primul val de pandemie din prima parte a anului. Guvernul condus de premierul Stefan Löfven a permis magazinelor, barurilor și restaurantelor să rămână deschise, elevilor și studenților să meargă la cursuri pentru a evita o creștere abruptă ulterioară a cazurilor.

Urmarea a fost că Suedia a înregistrat o rată mult mai mare de decese raportată la populație decât oricare din vecinii săi. Duminică înregistrase 5.918 decese, în comparație cu 278 în Norvegia și 346 în Finlanda. Dr. Joacim Rocklov de la universitatea Umea a afirmat pentru The Telegraph că, după ce a fost nonconformistă anterior, Suedia se orientează spre o strategie mult mai apropiată de a vecinilor.

Guvernul va împuternici autoritățile locale să recomande cu fermitate oamenilor să evite locurile publice aglomerate ca centrele comerciale, muzeele, sălile de fitness, concertele și evenimentele sportive.

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

Descoperă mai multe la Suedia ⓜ mapamond domains

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura