Doi cerşetori români au ajuns exponate în Suedia – Digi24

0
1881

Au plecat în Suedia în căutarea unei vieţi mai bune, au ajuns să cerşească pe străzi şi de aici direct într-o galerie de artă. Este povestea a doi cerşetori români care au ajuns exponate într-o galerie de artă din Malmo.


Marcela şi Luca au ajuns în Suedia în luna decembrie a anului trecut. Nu şi-au găsit de muncă, aşa că au început să cerşească. Norocul li s-a schimbat peste noapte, când directorul unei galerii de artă din Malmo le-a propus să devină parte a unei expoziţii de artă.

Nu i-a deranjat ideea, mai ales că organizatorii expoziţiei le-au explicat că arta poate fi o bună oportunitate de a atrage atenţia semenilor asupra celor care nu au avut prea mult noroc în viaţă.
„Aici, în faţa unei persoane care o duce mai rău decât tine şi care are nevoie disperată de ajutorul tău, poţi reflecta mult mai bine la propria viaţă”, a afirmat Anders Carlsson, director artistic la Institutul pentru Artă şi Teatru.
Luca şi Marcela sunt expuşi într-o cameră goală, albă. Petrec aici două ore pe zi. Cu banii câştigaţi din acest proiect, cei doi speră să îşi poată cumpăra o casă în satul lor natal din România, mai ales că în curând urmează să devină părinţi.
Nu este pentru prima dată când cerşetori din România devin parte a vieţii artistice din Suedia. Anul trecut, un pictor a realizat mai multe portrete. Banii încasaţi din vânzarea tablourilor i-a donat tot cerşetorilor.

Doi cerşetori români au ajuns exponate în Suedia – Digi24

Lasă un răspuns