Este posbil să exportăm mineri în Suedia

0
2668

…   Rămaşi fără locuri de muncă după ce minele în pântecul cărora coborau pentru o bucată de pâine s-au închis una câte una, pentru ”ortacii” din Valea Jiului salvarea ar putea veni de la mii de kilometri de România. Oamenii ar putea intra din nou în şut, dar nu la Aninoasa sau Lupeni, de exemplu, ci tocmai în Suedia unde, în baza unui parteneriat pus la cale la nivel politic, am putea exporta mineri. Mai mult: senator pp-dd haralambie vochitoiu amabasadorul suediei export mineri valea jiului – Ştiri interne | Libertatea.ro

Subiectul a fost atins la întâlnirea pe care senatorul Haralambie Vochiţoiu, liderul grupului PP-DD, a avut-o zilele trecute cu E.S. Anders Bengtcen, ambasadorul regatului Suediei în România. "Domeniul economic a reprezentat punctul cel mai important al dialogului pe care l-am avut cu E.S. ambasadorul Bengtcen. Partea română a propus accesul forţei de muncă înalt calificate, din Valea Jiului şi judeţul Hunedoara, zone recunoscute pentru tradiţia în minerit, la proiectele majore de investiţii din domeniul minier derulate în Suedia", ne-a declarat în exclusivitate senatoul PP-DD Haralambie Vochiţoiu. Cu alte cuvinte, dacă lucurile merg bine şi cele două părţi găsesc calea de mijloc în derularea programelor respective gândite la nivel politic, este posibil ca, în scurt timp, să exportăm mineri în Suedia.

  • Ambasadorul Suediei, invitat în Valea Jiului

Fireşte, politicianul român şi diplomatul suedez au discutat şi despre resursele Văii Jiului în ceea ce priveşte turismul. "Am prezentat o serie de oportunităţi de afaceri ce pot fi derulate în Valea Jiului în domeniul minier, energetic dar şi turistic, fiind înaintată invitaţia, către partea suedeză, de participare cu capital şi know-how la realizarea acestora. E.S. ambasadorul Anders Bengtcen a reliefat potenţialul deosebit al turismului din România, din păcate încă nevalorificat, părţile fiind de acord că dezvoltarea acestui domeniu trebuie să constituie o prioritate pentru ţara noastră. Partea română a exprimat dorinţa de a impulsiona şi sprijini implicarea agenţilor economici din Suedia în diferite proiecte turistice din judeţul Hunedoara, benefice ambelor părţi, înaintând o invitaţie Excelenţei Sale de a vizita Valea Jiului", a adăugat senatorul PP-DD Vochiţoiu.

Este posbil să exportăm mineri în Suedia

Lasă un răspuns