Prim-ministra Suediei își recunoaște înfrângerea și demisionează. Dreapta extremă se pregătește să preia puterea la Stockholm

0
577
Magdalena Andersson, șefa social-democrată a guvernului suedez, și-a recunoscut, miercuri, înfrângerea în alegeri și a anunțat că va demisiona, relatează Reuters. După victoria la limită în alegeri, blocul de opoziție format din partide de dreapta și extremă-dreapta urmează să încerce formarea unui guvern.
Mai rămân voturi de numărat după alegerile de duminică din Suedia, însă șefa guvernului de la Stockholm a declarat că rezultatele arată o victorie a blocului de dreapta. „Astfel, voi cere, mâine, președintelui parlamentului să mă elibereze din funcție”, a declarat Andersson într-o conferință de presă.
Moderații, Democrații Suedezi, Creștin-Democrații și Liberalii au părut că au un avans ușor în fața coaliției de stânga după alegerile de duminică, iar cele mai recente date ale autorității electorale arătau o configurație de 176-173 în parlament, deci o majoritate absolută pentru blocul partidelor de dreapta.

https://www.digi24.ro/stiri/externe/prim-ministra-suediei-isi-recunoaste-infrangerea-si-demisioneaza-dreapta-extrema-se-pregateste-sa-preia-puterea-la-stockholm-2082913

Lasă un răspuns