Ewa Björling, ministrul Comerțului din Suedia: „Da, există corupție aici. Da, e foarte multă birocrație

0
3046

Oficialul de la Stockholm, care s-a aflat recent în ţara noastră, a declarat că Republica Moldova figurează printre ţările-problemă, care îi descurajează pe agenții economici suedezi să investească masiv.

„Adevărul": Suedia este unul dintre cei mai importanţi susţinători ai integrării europene a Republicii Moldova, cu toate că nu se numără printre principalii parteneri comerciali ai ţării noastre. De ce susţineţi atât de puternic aderarea noastră la UE?

Ewa Björling: Din Suedia până în Moldova e o distanţă mai mare. De aceea, cele mai importante destinaţii de export sunt Germania, Norvegia, Finlanda şi Danemarca. Vecinii noştri cei mai apropiaţi. În plus, ne este mai uşor să facem comerţ în UE, fără bariere. Totodată, avem o tradiţie îndelungată pe planul cooperării internaţionale, promovarea drepturilor omului şi a democraţiei.

Credem că UE trebuie extinsă către vecinii noştri estici, iar dumneavoastră sunteţi unul dintre aceştia. Cooperăm de mulţi ani cu Moldova în privinţa dezvoltării sociale şi economice. Sper ca în viitor să ne putem concentra şi mai mult pe relaţiile comerciale.

Ewa Björling, ministrul Comerțului din Suedia: „Da, există corupție

Lasă un răspuns