AcasăŞtiriFrenezia listărilor a pus bursa din Suedia pe primul loc din UE...

Frenezia listărilor a pus bursa din Suedia pe primul loc din UE la numărul de companii, însă piața dă semne de supraîncălzire

-

Suedia nu este doar una din cele mai performante pieţe bursiere europene din acest an, dar a devenit şi ţara care oferă investitorilor cele mai multe alegeri când vine vorba de oferta de acţiuni, transmite Bloomberg, preluat de Agerpres.
Suedia, o ţară cu o populaţie de 10,2 milioane de locuitori, are acum aproape 1.000 de companii listate, adică cel mai mare număr din Uniunea Europeană şi peste numărul companiilor listate din ţări mai mari precum Germania şi Franţa.

 

Peste 80% sunt companii cu o capitalizare mică, cu o valoare de piaţă mai mică de un miliard de dolari.
În plus, lista companiilor listate din Suedia continuă să crească, în prezent fiind pregătite oferte publice iniţiale pentru aplicaţia Truecaller şi firma de investiţii Storskogen Group AB, chiar dacă unii investitori se întreabă dacă nu cumva piaţa este într-o perioadă de tip bubble.

 

În aceste condiţii, Suedia se îndreaptă spre cel mai mare număr de IPO-uri din ultimele două decenii.
Această piaţă dinamică pentru micile companii este un rezultat al succesului strat-up-urilor din ţara scandinavă, al simplificării reglementării şi bazei extinse de investitori, susţine Jonas Strom, directorul general la banca de investiţii ABG Sundal Collier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

După ce a înregistrat cel mai mare număr de decese din...

Coronavirusul a omorât până acum aproape 6.000 de oameni în Suedia, înregistrându-se în total peste 51.000 de decese în prima jumătate a anului. Ultimul...