Suedia: Guvernul condus de Stefan Lofven a obținut votul parlamentului

0
2036

Guvernul condus de Stefan Lofven, liderul Partidului Social-Democrat suedez, a obținut joi votul parlamentului de la Stockholm, relatează Xinhua, citând media locale suedeze.

La alegerile parlamentare din 14 septembrie, social-democrații lui Lofven și alte două formațiuni de stânga au câștigat mai multe voturi decât Alianța de centru-dreapta a fostului premier Fredrik Reinfeldt, dar insuficiente pentru a-și asigura o majoritate parlamentară.
Cele trei formațiuni de centru-stânga au obținut în total 158 de mandate, cu destul de mult sub cele 175 necesare pentru a forma o majoritate. Alianța formată din patru partide, inclusiv Partidul Moderat al premierului în exercițiu, a obținut 142 de locuri, iar Democrații Suediei — 49 de locuri.
Democrații Suediei, printre ai căror susținători se numără și neonaziști și care doresc reducerea cu 90% a imigrației, și-au dublat numărul de voturi, ajungând la o cotă de 13%. Acest lucru a făcut ca, într-o singură noapte, imaginea Suediei să se schimbe din cea a unei țări liberale și tolerante în cea a unui stat ce se confruntă cu un blocaj politic și marcat, ca multe alte state europene, de temeri legate de imigrația în masă și șomaj.
mai mult la :  Suedia: Guvernul condus de Stefan Lofven a obținut votul

Lasă un răspuns