Grupuri de tineri suedezi au atacat tiganii români la Stockholm| Ungdomar attackerade rumänska tiggare – Radio Sweden

0
3021

Asculta reportajul la Sveriges Radio |Lyssna (2:18 min)  Ileana Stanescu tiganca din Romania:

Ett tonårsgäng attackerade de rumänska tiggarna utanför Kista galleria i norra Stockholm på tisdagskvällen. Ileana Stanescu, 60 år, råkade värst ut. ”Jag har svårt att resa mig så jag kom inte undan”, säger hon. På onsdagskvällen polisanmäldes en av händelserna, rubricerad som misshandel och olaga hot.

Ett tonårsgäng attackerade de rumänska tiggarna utanför Kista galleria i norra Stockholm på tisdagskvällen. Ileana Stanescu, 60 år, råkade värst ut. ”Jag har svårt att resa mig så jag kom inte undan”, säger hon. På onsdagskvällen polisanmäldes en av händelserna, rubricerad som misshandel och olaga hot.

– De misshandlade mig med min egen käpp och de kastade stenar och flaskor på mig, säger Ileana Stanescu vidare.

Dagen efter attacken är hon tillbaka utanför gallerian i Kista. Hon är en i en grupp på 60 som tigger här. De har inga husvagnar eller kojor att tillbringa nätterna i, utan de sover i närområdet.

Ungdomar attackerade rumänska tiggare – Radio Sweden på

sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3993&artikel=5827467

för 2 timmar sedan – Ögonvittnen berättar om att flera rumänska tiggare attackerades av ett ungdomsgäng vid Kista Galleria i Stockholm på tisdagskvällen. Ileana Stanescu, …

Femtontal till attack mot tiggare – DN.SE

Lasă un răspuns