Imaginea care l-ar putea scapa pe Julian Assange de inchisoare

0
2559


Procesul lui Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, este departe de final, însă avocatul său a oferit noi dovezi presei, care desfiinţează povestea femeii care îl acuză de viol. Este vorba despre o fotografie cu cei doi, la doar două zile după presupusul viol. Iar aceasta nu este singura probă pe care şi-a construit Assange apărarea.

La o primă vedere, aceasta este o simplă fotografie a câtorva prieteni care se distrează. Însă este proba-cheie a apărării în procesul intentat fondatorului WikiLeaks, Julian Assange. Australianul în vârstă de 41 de ani este acuzat de un tribunal suedez că a violat-o pe femeia blurată în fotografie. Poza a fost realizată la doar două zile după presupusul viol.

Şi aceasta nu este singura dovadă care desfiinţează povestea femeii, a avertizat avocatul lui Assange. Cei doi au participat împreună la o conferinţă şi la două dineuri, iar martorii spun că păreau practic inseparabili.

Julian Assange este de părere că acest proces a fost instrumentat chiar de Statele Unite, care a pornit o vânătoare împotriva sa din cauza dezvăluirilor făcute de WikiLeaks. La începutul lunii august, australianul s-a baricadat în ambasada Ecuadorului din Londra pentru a nu fi arestat de poliţiştii britanici care primiseră misiunea de a-l extrăda în Suedia.
VEZI AICI FOTOGRAFIA
Imaginea care l-ar putea scapa pe Julian Assange de inchisoare

Lasă un răspuns