O petrecere extravaganta oferita spionilor suedezi provoaca scandal in tara

0
2643

O petrecere în stil James Bond oferitã unor membri ai personalului agenţiei suedeze de spionaj Sapo a provocat îngrijorarea contabililor Guvernului de la Stockholm şi critici din partea cetăţenilor, relatează BBC.

Potrivit ediţiei online a cotidianului Dagens Nyheter, această petrecere, care a avut loc anul trecut în iunie, a fost organizată pentru 1.000 de membri din cadrul Sapo şi a inclus mese de cazinou, o cină de gală şi un concert live.

În prezent. ţinta criticilor este factura petrecerii, în valoare de aproximativ 5,3 milioane de coroane suedeze (aproape 643.000 de euro). Aceste cheltuieli sunt criticate deoarece Agenţia suedeză de poliţie pentru informaţii (Sapo) a trecut printr-o importantă reorganizare, implicând tăieri de buget.

Directorul serviciului britanic de informaţii interne (MI5) Jonathan Evans s-a aflat printre invitaţi, potrivit publicaţiei suedeze. Programul petrecerii a inclus prestaţii ale unor celebrităţi şi actori cunoscuţi, adaugă BBC.

Generalul Sapo Anders Thornberg a recunoscut că organizaţia a comis o eroare în cererea de returnare de TVA pe care a depus-o după acest eveniment, potrivit Dagens Nyheter, care precizează că Agenţia a solicitat o returnare de TVA în valoare de 974.000 de coroane suedeze (peste 118.000 de euro), depăşind nivelul maxim.

De asemenea, conform legislaţiei privind cheltuielile publice, Sapo ar fi trebuit să organizeze o licitaţie publică în vederea organizării evenimentului, lucru care nu s-a întâmplat, porivit aceleiaşi surse.

O petrecere extravaganta oferita spionilor suedezi provoaca scandal in tara

Lasă un răspuns