Jacobsson, un Phelps al Jocurilor Paralimpice

0
2612


Daca inotatorul american Michael Phelps a castigat 22 de medalii olimpice (dintre care 18 de aur), Jocurile Paralimpice au si ele recordmenul lor, tiristul suedez Jonas Jacobsson reusind sa castige, miercuri seara, a 17-a medalie de aur.

Jacobsson s-a impus en-fanfare in finala probei de tir cu pusca 50 de metri si a obtinut a doua sa medalie de la Jocurile Paralimpice de la Londra, el “impuscand” si o medalie de argint in finala probei de tir cu pusca 10 metri.

Rezultatele inregistrate la Londra l-au transformat pe Jacobsson in cel mai de succes sportiv din istoria Jocurilor Paralimpice, suedezul avand 28 de medalii (17 de aur, doua de argint si noua de bronz). Totusi, spre deosebire de Michael Phelps, recordmenul olimpic, care a obtinut 22 de medalii la trei editii, Jacobsson (47 de ani) a ajuns la a noua participare la Jocurile Paralimpice, suedezul debutand in aceasta competitie in 1980, la Arnhem (Olanda)

Comentati si cititi aici: http://www.enational.ro/sport/jacobsson-un-phelps-al-jocurilor-paralimpice-190326.html/#ixzz25lFvxrUC

Lasă un răspuns