Jan-Ove Waldner – Suedezul care a ameninţat supremaţia Chinei în tenisul de masă

0
2470

Jan-Ove Waldner - Suedezul care a ameninţat supremaţia Chinei în tenisul de masă

Jan-Ove Waldner este un suedez cunoscut drept "Mozart al tenisului de masă" şi este o legendă atât în ţara sa natală, cât şi în China. Este unul dintre cei mai cunoscuţi jucători de tenis de masă şi chinezii îl adoră atât de mult încât i-au dat şi numele Lao Wa (prieten vechi, în traducere).
Fanii din întreaga lume vin să îi viziteze restaurantul. Să îl întâlnească pe bărbatul cu păr şaten deschis şi ochi albaştri, care şi-a câştigat numele de Michael Jordan al tenisului de masă. Chiar dacă e suedez, chinezii îl consideră pe Jan-Ove Walnder unul de-al lor. "Oamenii din China poate că nu ştiu cine e George W. Bush, dar ştiu sigur cine e Lao Wa", a declarat Li Gu, managerul lui Waldner din China.

Fiica lui Li Gu declara în 2008 că Waldner a fost urât la început de chinezi, dar că treptat a reuşit să îşi facă loc în inimile lor, chiar dacă era un outsider care îi bătea des în sportul pe care aveau monopol. În 1989, la doi ani după ce pierduse finala CM de la New Delhi pentru că era bolnav, Waldner s-a întâlnit din nou cu echipa Chinei şi Suedia a câştigat cu 5-0. "A fost ca o bombă nucleară. Boom! Invincibilii erau învinşi. Marele Zid din tenisul de masă era în sfârşit spart", îşi aduce aminte Li Gu

mai mult la :

Jan-Ove Waldner – Suedezul care a ameninţat supremaţia Chinei în tenisul de masă

Lasă un răspuns