Julian Assange accepta sa fie interogat la Londra de procurorii suedezi

0
1905

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, acceptă să fie interogat la Londra de justiția suedeză cu condiția de a avea acces la dosarul anchetei lansate după acuzațiile de viol și agresiune sexuală, a anunțat luni seară Baltasar Garzon, unul dintre avocații lui Assange, informează AFP.

wikileaks-julian-assange-sweden-time

”Trebuie să avem acces la integralitatea procedurii, care de patru ani și jumătate se află în mâinile Parchetului suedez și nu în cele ale apărării”, a declarat avocatul Baltasar Garzon, fost judecător.
În urmă cu zece zile, procurorii suedezi au solicitat aprobare pentru a-l putea interoga la Londra pe Assange, care se află începând din vara lui 2012 la ambasada Ecuadorului din capitala britanică. De asemenea, procurorul de caz a cerut și efectuarea unui test ADN.

”Evident că vom accepta acest interogatoriu, dar trebuie să ne fie acceptate condiții prealabile minime”, a menționat avocatul spaniol, care a apreciat că accesul la dosar este ”pur și simplu dreptul minim al oricărei persoane implicate într-un proces judiciar”.
http://www.ziuanews.ro/revista-presei/julian-assange-accepta-sa-fie-interogat-la-londra-daca-i-se-permite-accesul-la-dosarul-de-ancheta-176499

Lasă un răspuns