Mărturia unei asistente de la un cămin de bătrâni din Suedia: „Ne-au spus că nu ar trebui să trimitem pe nimeni la spital”

0
1947

3.698 de persoane au murit din cauza COVID-19 în Suedia, dintre care mai mult de jumătate au peste 70 de ani. Autoritățile declaraseră că protejarea vârstnicilor este prioritatea numărul 1. “Ce s-a făcut greșit în căminele de bătrâni din Suedia?”, se întreabă BBC într-o analiză publicată pe 19 mai.

Suedia a interzis vizitele la căminele de bătrâni pe 31 martie, dar această decizie nu a fost suficientă, scrie BBC. Ca în multe alte țări europene, personalul medical s-a plâns că echipamentele de protecție sanitară au sosit prea târziu și că este posibil ca unii angajați să fi fost la serviciu la începutul crizei coronavirusului, în ciuda simptomelor COVID-19.

Mikael Fjällid, consultant privat în terapie intensivă, confirmă:

“Am fi putut salva mai multe vieți, dacă pacienții ar fi putut să acceseze tratament la spitale sau dacă asistenților de îngrijire li s-ar fi acordat responsabilități sporite pentru a executa proceduri medicale. Așa, au trebuit să aștepte echipele de medici specializate în intervenția COVID-19 sau paramedicii”.

Citeşte întreaga ştire: Mărturia unei asistente de la un cămin de bătrâni din Suedia: „Ne-au spus că nu ar trebui să trimitem pe nimeni la spital”

 

Lasă un răspuns