Un reportaj BBC, sub titlul „Izolare? Care izolare? Răspunsul neobișnuit al 🇸🇪 Suediei la coronavrius”, ne arată o țară ai cărei oameni își trăiesc viața din plin, în cotrast cu celelalte țări europene, chiar și cu vecinii, unde pandemia i-a condamnat pe oameni la izolare, teamă, depresie…

După o iarnă lungă, este destul de cald să stai afară în capitala Suediei, iar oamenii profită la maxim. Familiile mănâncă înghețate în jurul unei statui uriașe a zeului viking Thor, din piața Mariatorget. În altă parte, în oraș, cluburile de noapte au fost deschise săptămâna aceasta, dar întâlnirile pentru peste 50 de persoane au fost interzise duminică, 30 martie.

Comparați Suedia cu Danemarca vecină, scriu reporterii BBC. Danemarca a restricționat întâlniri la 10 persoane, iar în Marea Britanie nu mai ai voie să întâlniți pe nimeni în afara casei.

„Noi, adulți, trebuie să fim exact așa: adulți. Nu răspândim panica sau zvonurile”, a declarat premierul Ștefan Löfven într-o adresă televizată națiunii weekend-ului trecut. „Nimeni nu este singur în această criză, dar fiecare persoană are o responsabilitate grea.” Majoritatea suedezilor au urmărit și au aprobat discursul său, potrivit unui sondaj la nivel național pentru Novus, o companie majoră de votare.

mai mult la /newstrack.ro/

2 COMENTARII

  1. Da, in Suedia se aplica Imunizarea de turma despre care autoritatile suedeze nu sufla un cuvant. Ele ascund pretul imunizarii de turma care este numarul mortilor. Asta inseamna imunizare de turma. Ii imbolnavim pe toti iar artea care are sistem imunitar puternic scapa cu viata ceilalti vor muri. Acesta e pretul.
    Sunt curios, in caz ca stie cineva, daca membrii Casei regale a Suediei si copii lor se imunizeaza cu turma. Au ramas cumva deschise, la fel ca celelalte, scolile la care merg copii cu singe albastru si cei ai elitelor?

Lasă un răspuns