O familie de suedezi se luptă de şapte ani pentru o casă din 23 August

0
2792


Se împlinesc şapte ani de când familia Gruia – o familie de români, stabilită în Suedia – se judecă prin instanţele constănţene pentru a recupera o casă pe care, spun ei, au pus stăpânire nişte aşa zişi prieteni. Ieri, ei au depus plângere penală împotriva celor pe care îi acuză că le ocupă abuziv casa pentru instigare la mărturie mincinoasă. Până în prezent, două instanţe de judecată, respectiv Judecătoria Mangalia şi Tribunalul Constanţa, le-au dat dreptate soţilor Doru şi Cornelia Gruia, considerând că dovezile prezentate dovedesc faptul că ei sunt adevăraţii proprietari ai imobilului de 85.000 de euro, situat în localitatea 23 August, şi pe care, de ani buni, a pus stăpânire familia Adrian şi Marcela Clipici.

Promisiuni pentru mărturii mincinoase?
În prezent, dosarul se află în atenţia magistraţilor de la Curtea de Apel Constanţa, după ce familia Clipici a atacat cu recurs decizia instanţei inferioare, astfel că membrii familiei Gruia s-au întors în ţară, pentru a fi prezenţi la termenul care va avea loc astăzi.
„Când am ajuns în Constanţa pentru ultimul termen în dosarul pentru recuperarea casei, am aflat că familia Clipici a contactat trei martori, pentru a-i convinge să-şi schimbe declaraţiile. Sunt martori care pe parcursul dosarului au declarat că membrii acestei familii nu au fost decât intermediarii achiziţionării casei şi supravegheau lucrările în perioada în care noi nu eram în ţară. Unuia dintre martori i s-a promis chiar că «nu va fi în zadar» dacă-şi va schimba declaraţia. Oricum, martorii au refuzat să revină asupra declaraţiilor”, a declarat Doru Gruia pentru „Cuget Liber”.

mai mult la : Cuget Liber

Lasă un răspuns