Poliţia din Suedia controlează camioanele

0
2528

Poliţia suedeză verifică, de la începutul lunii trecute, greutatea şi dimensiunea autovehiculelor de mare tonaj care participă la traficul transfrontalier. Camioanele găsite în neregulă la frontierele cu Danemarca şi Norvegia sau în porturi vor fi sancţionate de către organele abilitate.

Acţiunea de control a poliţiei suedeze are loc în urma unei hotărâri judecătoreşti de la începutul anului trecut, care a devenit în prezent normă juridică în Suedia. Conform acestei norme, lungimea maximă a unui camion în traficul internaţional  nu poate depăşi 18,75 metri, în timp ce greutatea maximă a camioanelor este limitată la 40 de tone. Prin această normă juridică, Suedia s-a aliniat directivei Uniunii Europene 96/53  care reglementează dimensiunea şi greutatea autovehiculelor în traficul transfrontalier din Europa.

 

În acest moment, la nivelul Uniunii Europene există discuţii controversate cu privire la greutatea şi dimensiunea camioanelor care tranzitează spaţiul european. În timp ce Comisarul European pentru Mobilitate şi Transport, Siim Kallas, şi-a dat permisiunea pentru ca interpretarea legislaţiei Uniunii Europene să se facă în favoarea camioanelor de mare tonaj care circulă prin Europa, Parlamentul European a refuzat toate aceste măsuri care au declanşat conflictul referitor la greutatea maximă admisă şi dimensiunea autocamioanelor care realizează curse internaţionale.  

http://www.bursa-de-transport.ro/stiri/politia-din-suedia-controleaza-camioanele_56

Lasă un răspuns