Preşedintele Parlamentului Suediei, după întrevederea cu Igor Corman: Este posibil ca Moldova să semneze cele două Acorduri cu UE

0
2565


Preşedintele Parlamentului, Igor Corman, a avut astăzi o întrevedere cu preşedintele Parlamentului Suediei, Per Westerberg, care se află în vizită oficială la Chişinău. Cei doi demnitari au discutat despre  Programul de cooperare prioritară cu Parlamentul Republicii Moldova, care s-a încheiat recent, dar şi despre Acordurile pe care ţara noastră urmează să le semneze la Vilnius în această toamnă.

"A fost un program de succes, au avut loc mai multe vizite, parlamentarii noştri au avut ocazia să viziteze Suedia şi cred că a fost un exerciţiu foarte bun de aprofundare a parlamentarismului. Această vizită a fost şi o ocazie ca să discutam alte subiecte importante. Alături de Polonia, Suedia este iniţiatorul Parteneriatului estic şi a pus accentul pe dezvoltarea acestui parteneriat", a declarat Igor Corman.

Totodată, şeful Legislativului şi-a exprimat mulţumirile pentru sprijinul acordat, Suedia fiind liderul printre ţările europene în ceea ce priveşte asistenţa pentru Republica Moldova.

Preşedintele Parlamentului Suediei, după întrevederea cu Igor

Lasă un răspuns