Producatorul de componente Autoliv va muta in Rusia o parte din productia din Romania in Suedia, scrie presa suedeza

0
2316

Autoliv, cel mai mare producator de sisteme de siguranta auto, ar putea muta in Rusia o parte din productia realizata in tari precum Suedia, Estonia si Romania, relateaza ziarul suedez Dagens Industri. Autolv are 43.000 de angajati si uzine in 29 de tari. In Romania Autoliv activeaza din 1997, iar in prezent detine trei fabrici, la Brasov, Timisoara si Lugoj, care produc centuri de siguranta, chingi pentru acestea, airbag-uri si butelii cu gaz pentru declansarea lor.

 

Ziarul suedez Dagnes Industri a scris in editia online ca Autoliv urmeaza sa investeasca peste 50 milioane euro in doua noi uzine in Rusia, atrasa de scutirile de taxe vamale acordate de autoritatile ruse  companiilor care isi muta in tara o parte cat mai mare din operatiuni.

Scandinavii mai scriu ca Autoliv estimeaza ca afacerile sale in Rusia se vor tripla in urmatorii ani, depasind nivelul de 100 milioane euro.  Ziarul online The Baltic Course preia subiectul si da o declaratie a sefului de proeict Autoliv in Rusia care confirma faptul ca grupul suedez va deschide doua noi uzine in Rusia datorita facilitatilor fiscale acordate de autoritati.

Ziarul il mai citeaza pe Henrik Kaar, sef de comunicare la Autoliv, care contrazice o parte din cele scrise de Dagens Industri, si anume spune ca nu va fi mutata productia din Estonia, insa spune ca schimbarile vor viza Romania si Suedia.

Autoliv are 80 de facilitati de productie, 43.000 de angajati si este prezent in 29 de tari. In Romania Autoliv activeaza din 1997, iar in prezent detine trei fabrici, la Brasov, Timisoara si Lugoj, care produc centuri de siguranta, chingi pentru acestea, airbag-uri si butelii cu gaz pentru declansarea lor. Compania are circa 3.000 de angajati la noi

Producatorul de componente Autoliv va muta in Rusia o parte din productia din Romania in Suedia, scrie presa suedeza

Lasă un răspuns