Suedia: 100 de Saab-uri noi, trimise direct la casat

0
2937

Potrivit unor surse din Suedia, circa 100 de unităţi Saab finalizate înainte de intrarea companiei în insolvenţă sunt pe drum spre o staţie de casare în vederea distrugerii.

O sursă citată de Autocar anunţă că aproximativ 100 de Saab-uri au plecat din Trollhattan pentru a fi distruse în următoarele 48 de ore. Oficialii mărcii nu au confirmat încă informaţia, dar sursa suţine că distrugerea vehiculelor completate înainte de intrarea în insolvenţă a companiei este o parte a procesului de traziţie al mărcii Saab. Cele 100 de automobile reprezintă ultimul lot de Saab-uri produse, iar respectivele unităţi ar fi putut fi finalizate şi vândute înainte de închiderea definitivă a porţilor mărcii din Trollhattan.

Legislaţia îi obliga pe suedezi să asigure garanţie pentru respectivele vehicule şi să ofere servicii de reparaţie, de unde şi explicaţia pentru distugerea acestor modele. Pentru moment, forumurile pasionaţilor de Saab nu au avut nicio reacţie la auzirea acestei veşti, dar este probabil un protest online pentru oprirea procesului de distrugere al respectivelor vehicule. Printre modelele care vor fi distruse se numără multe unităţi 9-5, câteva prototipouri 9-5 Wagon şi câteva unităţi 9-4x importate din Mexic.

Potrivit unor surse, un singur Saab 9-5 Wagon va fi păstrat pentru muzeul Saab, al cărui viitor este încă incert. În prezent, muzeul Saab este închis, dar au fost luate anumite demersuri pentru ca instituţia şi exponatele sale să fie păstrate sub acelaşi acoperiş şi cu aceeaşi destinaţie. Între timp, pasionaţii Saab din Regatul Unit au anunţat că există deja o nouă companie care distribuie piese Saab, care doreşte să le ofere sprijin celor 190.000 de proprietari de Saab-uri din Marea Britanie.

Suedia: 100 de Saab-uri noi, trimise direct la casat

Lasă un răspuns