Recital Dor de Eminescu cu Ion Caramitru la Stockholm

0
1987

COMUNICAT DE PRESĂ

Sâmbătă, 23 august, ICR Stockholm prezintă recitalul Dor de Eminescu, conceput și susţinut de actorul Ion Caramitru și clarinetistul Aurelian-Octav Popa. Spectacolul, prezentat în limba română, pornește de la manuscrisele de poezie, proză şi filosofie ale lui Mihai Eminescu și reprezintă un dialog inedit în care cuvântul rostit se completează cu muzica.
Spectacolul Dor de Eminescu, realizat în coproducție cu UNITER, a intrat în repertoriul permanent al Teatrului Naţional „I.L.Caragiale“ în 2012, fiind prezentat cu succes și pe diverse scene din Europa, Statele Unite și Canada. Prezentarea spectacolului la Stockholm marchează Ziua Limbii Române, celebrată pe 31 august.
Evenimentul va avea loc la TeaterStudio Lederman din Stockholm, instituţie cu care ICR Stockholm a mai colaborat şi în 2011 pentru spectacolul Apolodor, realizat de Ada Milea, Dorina Chiriac şi Radu Bânzaru. TeaterStudio Lederman este un teatru deschis spre coproducţii şi colaborări internaţionale, în al cărui repertoriu figurează atât piese de teatru, cât şi concerte de jazz, folk şi world music.
Kontaktperson: Eva Leonte, eva.leonte@rkis.se, tel. 08 207 600.

Lasă un răspuns