România este ţara invitată de onoare la ediţia din acest an a Târgului de Carte de la Göteborg

0
2276

România este ţara invitată de onoare la ediţia din acest an a Târgului de Carte de la Göteborg, eveniment desfăşurat în colaborare cu Institutul Cultural Român de la Stockholm, care se desfăşoară în perioada 26-29 septembrie la Swedish Exhibition Centre din Göteborg.

România este prezentă an de an la acestă acţiune din 2006, când a fost înfiinţată filiala Institutului Cultural Român (ICR) de la Stockholm. În 2011, ediţia Târgului de Carte de la Göteborg a fost inaugurată de Hera Müller, laureata Premiului Nobel pentru Literatură.

La Goteborg se acordă şi premiul Sorescu. Distincţia îi revine unui scriitor suedez care desfiinţează graniţe şi creează locuri de întâlnire, care, prin opera sa, face posibilă comunicarea între diferite forme de expresie culturală. Valoarea premiului este de 50.000 coroane suedeze şi este însoţit de un trofeu conceput şi realizat de artista Kuki Constantinescu.

"Suntem deosebit de încântaţi să continuăm şi să aprofundăm cooperarea cu România şi suntem nerăbdători să contribuim la diseminarea literaturii române în ţările nordice", a subliniat Anna Falck, CEO al târgului de carte, potrivit site-ului oficial al evenimentului, citat de Mediafax. Târgul de Carte de la Göteborg este cel mai mare eveniment cultural din Scandinavia, atrăgând anual în jur de 100.000 de vizitatori. Peste 2.000 de scriitori iau parte la acest târg în fiecare an.

sursa :
http://m.evz.ro/news/1023200

Lasă un răspuns