Rumänien – ett föregångsland

0
2581

Aldrig hade jag kunnat tänka mig att jag på allvar någonsin skulle uttrycka det jag gör i denna rubrik. För det flesta förknippas nog Rumänien med ett land där det är elände och fattigdom. Aldrig hade jag kunnat tänka mig att jag på allvar någonsin skulle uttrycka det jag gör i denna rubrik. För det flesta förknippas nog Rumänien med ett land där det är elände och fattigdom. Hur kan det då komma sig att ett land i denna svåra situation kan vara så generöst och tolerant när det gäller vargens rätt att leva fredat? Efter att nyligen ha sett flera inslag på SVT inser man att Sverige är ett U-land och att vår regering är en samling fegisar som inte vill hamna i konflikt med de krafter som förespråkar ett utplånande av vargen. Är detta samma land som Reinfeldt ständigt beskriver som ett föregångsland med den bästa ekonomin i Europa? Men i Reinfeldts Sverige har vi inte råd med några hundra vargar!
Att EU kritiserar Sveriges regering har ingen inverkan utan istället för att ha kvar den kritiserade licensjakten blir nu plötsligt all jakt på varg skyddsjakt. En värdefull hane sköts nyligen och den genetiskt ovärderliga hona som invandrat från Ryssland har nu retat upp rennäringen och då bestämmer naturvårdsverket, givetvis med regeringens goda minne, att också hon ska dödas.

….  mai mult :

Rumänien – ett föregångsland

Lasă un răspuns