Sărbătorirea Zilei europene a limbilor la Stockholm

0
1744

La 26 septembrie 2013, Ambasada României a participat cu un stand dedicat limbii române la sărbătorirea Zilei Europene a Limbilor, eveniment organizat sub egida Reprezentanţei Comisiei Europene la Stockholm.

La iniţiativa Consiliului Europei, Ziua Europeană a Limbilor este sărbătorită în fiecare an la data de 26 septembrie, începând cu anul 2001.

La evenimentul de la Stockholm au participat circa 600 de elevi, cu vârsta cuprinsă între 8 şi 16 ani, de la mai multe şcoli din regiunea Stockholm.

Alături de România, printre statele participante la eveniment s-au numărat Estonia, Italia, Slovacia, Franţa, Germania, Ungaria, Cehia, Spania, Finlanda, Grecia, Elveția. Au fost de asemenea reprezentate cu standuri esperanto, romani și limbajul semnelor. Instituţiile participante au fost misiuni diplomatice acreditate la Stockholm și institute culturale, iar Suedia a fost reprezentată de institute de predare a limbilor străine, asociaţii şi instituţii cu rol educativ.

Fiecare ţară/instituție participantă a elaborat un scurt material de învăţare a limbii respective, destinat elevilor. În cadrul evenimentului, elevii au vizitat fiecare stand şi, la final, au susţinut un concurs cu întrebări formulate pe baza celor învăţate. Câștigătorii au fost recompensaţi cu premii.

Din partea Ambasadei României au fost oferite drept premii DVD-uri cu filme românești de scurt metraj și materiale de promovare a României.

Sărbătorirea Zilei europene a limbilor la Stockholm

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.