Suedia: 2.000 de cercetași reveniți de la o reuniune din Japonia, sfătuiți să urmeze un tratament contra meningitei

0
1858

Agenția de Sănătate Publică din Suedia a recomandat luni unui număr de aproximativ 2.000 de tineri care au revenit recent de la World Scout Jamboree să urmeze un tratament preventiv cu antibiotice, după ce au fost depistate mai multe cazuri de meningită printre cei care au luat parte la această reuniune a cercetașilor organizată în Japonia, la începutul lunii august, transmite DPA.

3000

Un caz probabil a fost diagnosticat în Suedia, unde există încă două persoane suspecte de contractarea acestei periculoase boli. Totodată, potrivit informațiilor furnizate de autoritățile de la Stockholm, alte trei cazuri ar exista în Scoția, printre tinerii întorși acasă de la evenimentul din arhipelagul nipon.
Meningita este o inflamație a membranelor de protecție care învelesc creierul și măduva spinării, cunoscute sub denumirea colectivă de meninge. Boala, care uneori poate fi letală, este produsă de virusuri și bacterii.

http://www.agerpres.ro/sanatate/2015/08/17/suedia-2-000-de-cercetasi-reveniti-de-la-o-reuniune-din-japonia-sfatuiti-sa-urmeze-un-tratament-contra-meningitei-20-15-00
 

Sweden confirms meningitis case in girl after Japan scout …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.