AcasăŞtiriSuedia a pus sub acuzare un bărbat pentru masacrele petrecute în 1988...

Suedia a pus sub acuzare un bărbat pentru masacrele petrecute în 1988 în închisorile iraniene

-

Procurorii suedezi au pus sub acuzare un cetățean iranian pentru crime de război, în cazul execuțiilor în masă petrecute în închisorile iraniene în 1988, informează BBC.

Suspectul nu a fost numit, însă a fost identificat de mai multe ori ca fiind Hamid Nouri, în vârstă de 60 de ani. Nouri a fost reținut în urmă cu doi ani, după ce a ajuns în Stockholm, scrie presa suedeză.

Ce s-a întâmplat în 1988

În 1988, Iranul era în război cu Irak. Liderul suprem iranian a ordonat executarea prizonierilor care aveau legături cu un grup de opoziție aliat cu Irakul. Suspectul lucra în acea perioadă la o închisoare aflată în apropierea capitalei Teheran, susțin procurorii. El neagă toate acuzațiile.

Grupurile pentru drepturile omului au cerut de mult timp dreptate privind execuțiile din Iran din 1988, cărora le-ar fi căzut victime 5.000 de oameni.

mai mult la    /www.digi24.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

Prima lovitură a procurorilor anticorupție din Moldova sub conducerea Veronicăi Dragalin:...

Prima lovitură a procurorilor anticorupție din Moldova sub conducerea Veronicăi Dragalin: au confiscat circa 185.000 de euro (3,5 milioane lei moldovenești), plata săptămânală pentru...