AcasăŞtiriCreșterea numărului de infectări din Suedia, pusă pe seama petrecerilor din cluburi...

Creșterea numărului de infectări din Suedia, pusă pe seama petrecerilor din cluburi și a călătoriilor în străinătate

-

Răspândirea COVID-19 în Suedia a continuat să se accelereze, iar ratele de infectare nu mai sunt considerate reduse, a precizat vineri autoritatea sanitară din această ţară. Oficialii au dat vina pentru creșterea infectărilor pe numărului de călătorii în afara graniţelor ţării şi pe petrecerile aglomerate din cluburile de noapte din Stockholm.

Săptămâna trecută s-au înregistrat 3.451 de noi cazuri de COVID-19 în Suedia, în creştere cu 30% faţă de săptămâna precedentă, au precizat autorităţile, adăugând că la 59 de cazuri la 100.000 de locuitori, transmiterea infecţiei nu mai este considerată ca fiind la un nivel redus.

”Vedem o mulţime de cazuri de persoane care s-au infectat în străinătate, pe când se aflau în destinaţii turistice populare din Europa”, a declarat epidemiologul-şef al Suediei, Anders Tegnell, adăugând că 17% dintre cazurile noi sunt legate de un astfel de turism.

Sub monitorizarea lui Tegnell, strategia Suediei de combatere a pandemiei s-a bazat în principal pe măsuri voluntare pentru a stăvili transmiterea infecţiilor, deşi restricţii în ceea ce priveşte orele de deschidere a restaurantelor şi limitarea numărului participanţilor la adunările publice în spaţii precum mall-urile au fost în vigoare până recent.

 

mai mult la     /www.europafm.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read