Suedia, amenințată de Rusia dacă se alătură NATO

0
2320

Ambasadorul Rusiei în Suedia, Viktor Tatarințev, a declarat într-un interviu acordat publicaţiei Dagens Nyheter că vor exista consecinţe dacă nordicii se alătură NATO.

645@70
Viktor Tatarințev a spus că, în acest moment, Rusia nu are niciun plan militar împotriva Suediei, dar lucrurile se pot schimba în eventualitatea unei alianţe cu NATO, scrie Business Insider.
„Orice ţară care se alătură NATO trebuie să fie conştientă de riscurile la care se supune. Putin a spus că vor fi consecinţe, că Rusia trebuie să aibă un răspuns militar şi să-şi reorienteze amplasarea trupelor militare şi a rachetelor”, a declarat ambasadorul în interviul acordat celor de la Dagens Nyheter.

Potrivit Mediafax, declaraţiile oficialului rus vin în contextul în care discuţiile referitoare la o eventuală asociere cu NATO sunt din ce în ce mai aprinse în Suedia.
Momentan, Suedia nu are planuri să se alăture NATO, dar cei care susţin o astfel de alianţă militară sunt din ce în ce mai mulţi.
Un sondaj făcut în 2014, în luna octombrie, a arătat că 37% dintre suedezi sunt în favoarea unei alianţe cu NATO, în timp ce 36% s-au declarat împotrivă. Este pentru prima dată când cei care doresc să se alăture NATO sunt mai mulţi decât cei care se opun.
http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/Europa/Suedia+amenintata+de+Rusia+daca+se+alatura+NATO

Lasă un răspuns