Rolf Hansson are 88 de ani. Cât a fost în putere, a muncit și și-a plătit toate impozitele. Acum, însă, e nevoit să-și trăiască ultimele zile în propria mașină. Aceasta este povestea descoperită de jurnalistul independent Joakim Lamotte în localitatea suedeză Trelleborg, informează site-ul de dreapta Voice of Europe.

Scandalizat, jurnalistul a postat materialul pe Internet, cerându-le concetățenilor săi să facă presiuni asupra autorităților. „El a muncit și și-a plătit impozitele întreaga viață de adult, dar acum riscă să-și trăiască ultimele zile ca persoană fără adăpost în Suedia, deoarece municipalitatea refuză să-l ajute cu o locuință sau un loc în azil”, a scris Lamotte pe Facebook.

În doar 24 de ore, filmul postat de Lamotte a făcut peste un milion și jumătate de vizualizări pe Facebook. Singurii care au s-au pus în mișcare au fost, însă, Democrații Suedezi, pe care presa progresistă îi numește, cu orice ocazie, neo-naziști. Liderul din Trelleborg al partidului, Helmuth Petersén, și-a trimis imediat colegii să-l găsească pe bătrân și l-a anunțat pe jurnalist: „L-au găsit, am primit un apel în urmă cu doar cinci minute. Vor merge acum la un hotel să-l instaleze. Vom oferi noi hrană și adăpost până când municipalitatea își va asuma responsabilitatea ”

mai mult la evz.ro

Lasă un răspuns