Suedia, incotro? Cel mai popular partid e unul anti-imigratie, de inspiratie nazista

0
1948

O formatiune anti-imigratie extremista, de dreapta, a devenit cel mai popular partid din Suedia, arata cel mai recent sondaj de opinie.
Suedezii Democrati sunt sprijiniti in prezent de 25,5% dintre votanti, arata sondajul YouGov, conform The Independent.
Asta, in timp ce social-democratii, aflati acum la putere, se bucura de sprijinul a doar 23,4% dintre electori. Urmeaza moderatii de centru-dreapta, sprijiniti de 21% din populatia suedeza.
Popularitatea partidului aflat pe primul loc este explicabila in contextul afluxului de imigranti catre Europa. „Sunt prea multi imigranti si prea multi cersetori din estul Europei. Oamenii incep sa realizeze ca este o problema serioasa pentru Suedia”, afirma un oficial din partea democratilor.


Formatiunea inchegata catre sfarsitul anilor ’80 din alte doua partide, al caror nume s-ar putea traduce „Sa pastram suedezii suedezi” si „Progresul suedez”, nu s-a bucurat de un sprijin important o lunga perioada de timp. Din 2010, insa, cand a reusit sa intre in Parlament, a castigat in popularitate, in alegerile din septembrie anul trecut avand deja 12,9% din voturi.
Suedia se confrunta cu un val de migratie de cativa ani, primind mai multi refugiati pe cap de locuitor decat orice alta tara. In 2014, tara a primit 8.365 de persoane la milionul de locuitori.
mai mult la :  http://www.ziare.com/europa/suedia/suedia-incotro-cel-mai-popular-partid-e-unul-anti-imigratie-de-inspiratie-nazista-1378887

Lasă un răspuns