Politică, mediu și medicină acestea par a fi marile preocupări ale Suediei în acest an. Veștile pozitive se speră să vină și din sport și muzică. Previziunile anului 2020 în țara scandinavă sunt aduse acum de corespondentul RFI în Suedia, Constantin Drăgan.

Cum de Sărbători rachetele au fost interzise la vânzare, 2020 a început în Suedia cu focuri de artificii moderate și se speră că așa va și continua. De următoarele 12 luni se leagă multe speranțe în Suedia, însă societatea nu e nici pe departe la fel de agitată și polarizată ca acum un an când partidele câștigătoare ale alegerilor au avut nevoie de 129 de zile pentru a se înțelege asupra unui guvern.

În zona politică controversele vin mai ales din faptul că pentru prima dată un partid important, Moderatii, a decis să colaboreze cu extrema dreapta, Democrațîi Suedezi. De câteva săptămâni lumea se tot întreabă cum s-a putut ajunge la asta.

Și tot în politică, dar în zona europeană, anul acesta se așteaptă rezultatele programului Europa 2020. Este vorba despre o strategie comună a Uniunii Europene pentru creștere economică și pentru crearea de locuri de muncă. Aceasta vorbește despre incluziune socială, cercetare și dezvoltare, educație, climat și energie. Ei bine, în aprilie se va vedea dacă Suedia și-a făcut temele și și-a ținut angajamentele la aceste capitole.

mai mult la www.rfi.ro

Lasă un răspuns