Suedia poate reprezenta un model în lupta împotriva Covid-19?

Pandemia de coronavirus a luat prin surprindere între globul, însă în cazul Suediei lucrurile au evoluat într-un mod diferit. Francesco Boezi susține că această țară este printre puținele care a reușit să limiteze răspândirea coronavirusului semnificativ.

0
1099

Suedia, simbolul unei abordări alternative pentru limitarea răspândirii Covid-19, a forțat mulţi factori să își reevalueze strategia, deoarece datele arată un adevăr incontestabil, şi-anume faptul că situația pandemiei din Suedia este mai bună decât multe altele, scrie publicația italiană Il Giornale.

Sunt cuvinte simple – cele ale doctorului Anders Tegnell – şi este posibil ca la baza succesului să se afle chiar această presupusă banalitate:
„Strategia noastră este mai durabilă – a spus omul de ştiinţă, așa cum a raportat şi Europa Today – şi poate fi aplicată pe o  perioadă mare de timp, în locul strategiei care necesită închidere, apoi redeschidere, și apoi din nou închidere”.
OMS însăși a trebuit să admită că Suedia poate fi un exemplu pentru alte comunități naționale. Indiferent de eficienţa unei strategii, se pare că putem spune că sinergia dintre prevederile experților și comportamentul privat al cetățenilor a jucat un rol decisiv. Sau, cel puţin Tegnell pune un accent important pe acest lucru. Ceea ce ar însemna în esenţă că un lockdown parțial, dar prelungit în timp, ar putea produce efecte mai bune decât un blocaj net, strict, dar limitat din punct de vedere temporal.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.