Suedia se declara aproape sigura ca Siria a folosit armament chimic. "Pare evident ca acestea au fost utilizate in mai multe randuri"

0
2406

Ministrul suedez de Externe Carl Bildt s-a declarat vineri aproape sigur de faptul că Siria a utilizat armament chimic într-un atac împotriva unor civili în apropiere de Damasc, relatează AFP.

"Încercând să evaluez toate informaţiile care sunt disponibile, consider dificil să se ajungă la altă concluzie decât că o substanţă chimică letală a fost utilizată în atacul pe care forţele regimului sirian l-au efectuat în noaptea de marţi spre miercuri", a scris Bildt pe blogul său.

"Informaţii despre utilizarea armelor chimice ne-au parvenit, deja, anterior, şi pare evident că acestea au fost utilizate în mai multe rânduri şi în diverse locuri, chiar dacă acest lucru lucru a avut loc la o scară mai mică", a adăugat ministrul.

Şeful diplomaţiei suedeze a reptat că este "important ca inspectori ONU să obţină imediat ce este posibil dreptul de a vizita locul şi de a-şi prezenta constatările".

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon a avertizat Siria vineri că utilizarea armamentului chimic, în cazul în care va fi dovedită, va constitui o "crimă împotriva umanităţii" care va avea "consecinţe grave".

Suedia se declara aproape sigura ca Siria a folosit armament chimic. "Pare evident ca acestea au fost utilizate in mai multe randuri

Lasă un răspuns