Suedia va sprijini în continuare R. Moldova în realizarea agendei de reforme

0
2124

Chişinău, 4 mar. /MOLDPRES/. Această afirmaţie se conţine în scrisoarea semnată de Stefan Löfven, Prim-ministrul Regatului Suediei, înmînată Premierului Ghiril Gaburici de către ambasadoarea Suediei în Republica Moldova, Ingrid Tersman, în cadrul unei întrevederi care a avut loc astăzi la Chişinău, a relatat pentru MOLDPRES Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.
15001424_big1425467278
În mesajul său, Premierul suedez îi adresează felicitări lui Chiril Gaburici cu prilejul învestirii în funcţia de Prim-ministru al Republicii Moldova, dar şi exprimă disponibilitatea Guvernului de la Stockholm de a sprijini în continuare plenar statele-membre ale Parteneriatului Estic, care au ales integrarea europeană.

Prim-ministrul Chiril Gaburici a reconfirmat determinarea fermă a Guvernului de la Chişinău de a continua procesele în contextul integrării europene şi a apreciat asistenţa acordată de Regatul Suediei ţării noastre. „Integrarea europeană este singura cale spre modernizarea Republicii Moldova. Astfel, vom depune tot efortul pentru a avansa constant în această direcţie”, a declarat şeful Executivului.
Ambasadoarea Suediei a menţionat că ţara sa va continua realizarea Strategiei pentru asistența internaţională pentru ţările Europei de Est pe anii 2014 -2020, care prevede acordarea a circa 100 de milioane de euro în scopul realizării proiectelor de dezvoltare în diverse domenii. „Această strategie se bazează pe rezultate. În cazul în care într-un anumit domeniu reformele nu se vor mişca înainte, fără rezultatele scontate, noi vom realoca aceşti bani în alte sectoare. Totodată, în cazul în care vom vedea că reformele înregistrează un progres considerabil, vom suplimenta alocaţiile pe care le-am preconizat anterior”, a precizat Ingrid Tersman.
mai mult la :  http://www.moldpres.md/news/2015/03/04/15001424

Lasă un răspuns