AcasăGöteborgUnele orașe din Suedia interzic măștile de protecție

Unele orașe din Suedia interzic măștile de protecție

-

Pe aproape tot parcursul anului trecut, autoritățile suedeze s-au pronunțat constant și clar împotriva purtării măștii de protecție, înainte de a-și schimba poziția cu 180 de grade în decembrie, când au recomandat purtarea măștii în transportul în comun. Rezultatul? O comunicare confuză și contradictorie, care a buimăcit și publicul, și autoritățile locale, care încă fac recomandări antimască, scriu doi profesori pentru site-ul The Conversation.

Oficialii din Halmstad, un orășel din sud-vestul Suediei, au forțat recent un profesor să își dea jos masca și au interzis apoi purtarea măștii și a oricărui mijloc de protecție în școli. Municipalitatea a explicat că nu există dovezi științifice ale purtării măștii și a citat în acest sens agenția de sănătate publică suedeză.

Dar noi exemple de interdicții au apărut în alte locuri. Bibliotecarilor din orașul Kungsbacka, spre exemplu, li s-a spus să nu poarte mască. Argumentul oficialilor a fost același: respectă recomandările agenției de sănătate publică.

Citeşte întreaga ştire: Motivul pentru care unele orașe din Suedia interzic măștile de protecție

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

Afacerea Crypto dezgroapă securea războiului spionilor dintre Suedia și Elveția

O nouă dovadă a venit la sfârșitul săptămânii trecute, după ce ministrul suedez de Externe, Ann Linde, a declarat că a anulat o întâlnire...

Descoperă mai multe la Suedia ⓜ mapamond domains

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura