AcasăGöteborgUnele orașe din Suedia interzic măștile de protecție

Unele orașe din Suedia interzic măștile de protecție

-

Pe aproape tot parcursul anului trecut, autoritățile suedeze s-au pronunțat constant și clar împotriva purtării măștii de protecție, înainte de a-și schimba poziția cu 180 de grade în decembrie, când au recomandat purtarea măștii în transportul în comun. Rezultatul? O comunicare confuză și contradictorie, care a buimăcit și publicul, și autoritățile locale, care încă fac recomandări antimască, scriu doi profesori pentru site-ul The Conversation.

Oficialii din Halmstad, un orășel din sud-vestul Suediei, au forțat recent un profesor să își dea jos masca și au interzis apoi purtarea măștii și a oricărui mijloc de protecție în școli. Municipalitatea a explicat că nu există dovezi științifice ale purtării măștii și a citat în acest sens agenția de sănătate publică suedeză.

Dar noi exemple de interdicții au apărut în alte locuri. Bibliotecarilor din orașul Kungsbacka, spre exemplu, li s-a spus să nu poarte mască. Argumentul oficialilor a fost același: respectă recomandările agenției de sănătate publică.

Citeşte întreaga ştire: Motivul pentru care unele orașe din Suedia interzic măștile de protecție

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

Suedia cere test negativ pentru COVID la intrarea în țară

Cetăţenii străini care călătoresc, începând de sâmbătă în Suedia, trebuie să prezinte la intrarea în ţară un test negativ pentru coronavirus efectuat cu cel mult...