"Volvo Aero", preluata de GKN pe un miliard de dolari

0
3117


Grupul britanic de inginerie GKN Plc a cumpărat "Volvo Aero", divizia producătoare de motoare de aeronave aparţinând constructorului suedez de camioane "Volvo" AB. Valoarea tranzacţiei este de 633 milioane de lire sterline (aproximativ un miliard de dolari), în numerar. Afacerea este aşteptată să se finalizeze în trimestrul al treilea din anul curent.
     GKN, care livrează componente pentru producătorul de avioane "Airbus" SAS, fabrică şi piese pentru sectorul auto. Compania vrea să obţină 140 de milioane de lire sterline dintr-o emisiune de acţiuni, bani necesari finanţării parţiale a achiziţiei "Volvo Aero". Vânzarea de acţiuni GKN este pe deplin subscrisă.
     Divizia "Volvo Aero" are 3.000 de angajaţi în Suedia, Norvegia şi SUA. În 2011, "Volvo Aero" a avut vânzări de 6,5 miliarde coroane suedeze (600 milioane de lire) şi un profit EBITDA de 0,8 miliarde coroane (75 milioane de lire). GKN anticipează că, în 2012, "Volvo Aero" va realiza vânzări de aproximativ 7,3 miliarde coroane şi un câştig EBITDA de aproximativ 1,1 miliarde coroane.
     Producătorul de camioane "Volvo" a activat în domeniul sistemelor de aviaţie din anii 1940. 

…  "Volvo Aero", preluata de GKN pe un miliard de dolari

Lasă un răspuns