S-a stabilit data la care va avea loc Eurovisionul anul viitor. Concursul se va desfăşura în Suedia

0
2134


Ediţia de anul viitor a concursului Eurovision se va desfăşura, în perioada 14-18 mai, în Suedia, la Malmo, al treilea mare oraş din această ţară, după ce competiţia din acest an a fost câştigată de concurenta acestei ţări, Loreen, cu piesa "Euphoria", a anunţat televiziunea publică SVT, potrivit AFP.

Sala de evenimente Malmo Arena are o capacitate mare, astfel că pot participa 15.000 de persoane.

Aceasta va fi cea de-a cincea oară când Suedia găzduieşte Eurovision şi a doua oară pentru Malmo, după ediţia din 1992. Ediţiile din 1975 şi 2000 au avut loc la Stockholm, iar cea din 1985 – la Goteborg.

Eurovision este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. La concurs participă ţările membre ale European Broadcasting Union (EBU), organizaţie care a venit cu ideea organizării acestui concurs în 1955.

Prima ediţie a a avut loc în Elveţia, în 1956. Doar şapte ţări au participat în primul an – Belgia, Franţa, Germania, Italia, Olanda, Elveţia şi Luxemburg, însă concursul a fost urmărit de 4.000.000 de telespectatori din cele şapte ţări – o cifră record pentru acea vreme.

În acest an, Eurovisionul a avut loc în luna mai, la Baku, în Azerbaidjan. Trupa Mandinga a reprezentat România la Eurovision, cu piesa "Zaleilah", şi a ocupat locul 12 în finala câştigată de reprezentanta Suediei.

Sa stabilit data la care va avea loc Eurovisionul anul viitor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.