S-a stabilit data la care va avea loc Eurovisionul anul viitor. Concursul se va desfăşura în Suedia

0
2617


Ediţia de anul viitor a concursului Eurovision se va desfăşura, în perioada 14-18 mai, în Suedia, la Malmo, al treilea mare oraş din această ţară, după ce competiţia din acest an a fost câştigată de concurenta acestei ţări, Loreen, cu piesa "Euphoria", a anunţat televiziunea publică SVT, potrivit AFP.

Sala de evenimente Malmo Arena are o capacitate mare, astfel că pot participa 15.000 de persoane.

Aceasta va fi cea de-a cincea oară când Suedia găzduieşte Eurovision şi a doua oară pentru Malmo, după ediţia din 1992. Ediţiile din 1975 şi 2000 au avut loc la Stockholm, iar cea din 1985 – la Goteborg.

Eurovision este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. La concurs participă ţările membre ale European Broadcasting Union (EBU), organizaţie care a venit cu ideea organizării acestui concurs în 1955.

Prima ediţie a a avut loc în Elveţia, în 1956. Doar şapte ţări au participat în primul an – Belgia, Franţa, Germania, Italia, Olanda, Elveţia şi Luxemburg, însă concursul a fost urmărit de 4.000.000 de telespectatori din cele şapte ţări – o cifră record pentru acea vreme.

În acest an, Eurovisionul a avut loc în luna mai, la Baku, în Azerbaidjan. Trupa Mandinga a reprezentat România la Eurovision, cu piesa "Zaleilah", şi a ocupat locul 12 în finala câştigată de reprezentanta Suediei.

Sa stabilit data la care va avea loc Eurovisionul anul viitor

Lasă un răspuns