A mărturisit 30 de crime, dar n-a comis niciuna. Povestea lui Hannibal Lecter al Suediei, “canibalul” fără victime

0
3006


Thomas Quick este considerat cel mai temut criminal în serie al Suediei. De numele său se leagă peste 30 de crime, delicte sexuale şi acte de canibalism, toate mărturisite chiar de el. A fost condamnat pentru 8 dintre faptele mărturisite, fără martori, fără probe ADN, de fapt fără nici un fel de probe, doar pe baza mărturisirilor sale. După 20 de ani de la încarcerarea sa, bărbatul s-a răzgândit şi a anunţat că în realitate nu a comis nici măcar una dintre faptele mărturisite. Cu ajutorul noilor avocaţi, Quick a redeschis cele 8 dosare în care fusese condamnat şi a obţinut achitarea în toate, ultima sentinţă fiind pronunţată de o instanţă suedeză la finalul lunii trecute.

Scandal în Suedia

Presa suedeză prezintă cazul drept cel mai mare scandal din istoria judiciară a Suediei. Un bărbat, născut în 1950 în localitatea Falun, a reuşit să păcălească autorităţile timp de 20 de ani, dovedind cât de vulnerabil este sistemul. “Da, se poate vorbi de un scandal judiciar, dacă luăm în considerare că un om condamnat pentru 8 crime este achitat după ce îşi retrage mărturisirea faptelor”, a anunţat procurorul general al Suediei, Anders Perklev.
Subiectul a făcut înconjurul planetei captând şi atenţia jurnaliştilor germani de la Die Welt şi a celor britanici de la The Guardian, cu titluri precum “Bărbatul care a vrut să fie criminal, dar n-a fost”, respectiv “Thomas Quick, falsul criminal în serie al Suediei”. Presa suedeză l-a numit “Canibalul, Hannibal Lecter al Suediei”.

A mărturisit 30 de crime, dar n-a comis niciuna. Povestea lui Hannibal Lecter al Suediei, “canibalul” fără victime

Lasă un răspuns