Ar putea NATO apăra Suedia și Finlanda?

0
2289

Din punctul de vedere al legalității interne a NATO, Suedia sau Finlanda nu au dreptul de a fi apărate mai mult decât Ucraina.


După ce luni miniștrii de externe, sub presiunea mai multor capitale, au evitat să adopte sancțiuni impotriva cercurilor puterii de la Moscova, miniștrii apărării din Uniunea Europeană s-au întâlnit marți cu secretarul general NATO Anders Fogh Rasmussen.

Rasmussen, al cărui mandat în fruntea Alianței se încheie anul acesta, a propus o cooperare strânsă între NATO și Uniunea Europeană. Rasmussen a declarat explicit că face această propunere din pricina prea marii incertitudini provocată de acțiunile și atitudinea Rusiei. Rasmussen a vorbit despre presiunile și intimidările la care Rusia supune Ucraina.

Secretarul general al Alianței a mai spus că NATO este gata să-și redesfășoare forțele pentru a asigura o mai bună protecție a aliaților. El a refuzat totuși să intre în detalii concrete, de pildă dacă NATO e gata să instaleze baze militare în țările răsăritene ale Alianței, cum sînt Polonia, România sau țările baltice.

mai mult la :

Ar putea NATO apăra Suedia și Finlanda?

Lasă un răspuns