Suedia ia măsuri pentru combaterea terorismului

0
2481

Reprezentanţi ai Guvernului suedez au declarat miercuri că au ajuns la un consens cu principalele partide din opoziţie în ceea ce priveşte adoptarea unor legi care să ajute la combaterea terorismului, informează site-ul agenţiei Reuters.

Suedia a luat măsuri în ultimii ani pentru combaterea extermismului, însă Guvernul îşi doreşte să schimbe o parte a legislaţiei. Aceste reacţii vin în urma unui incident terorist produs în luna aprilie, când un camion a intrat într-un grup de oameni aflaţi pe o stradă aglomerată din Stockholm, lăsând în urmă cinci morţi.

”Cel mai important lucru este ca toate entităţile politice din Suedia să fie unite împotriva terorismului”, a declarat ministrul de Interne suedez, Anders Ygeman. ”Intenţionăm să întărim securitatea naţională în aşa fel încât operaţiunile teroriste să fie dificil de pus în practică”, a adăugat Ygeman.

Guvernul susţine că printre noile măsuri se numără creşterea monitorizării persoanelor considerate o posibilă ameninţare, creşterea cooperării între serviciile de informaţii şi creşterea securităţii în spaţiile publice intens populate.


mai mult la :  www.mediafax.ro/externe/suedia-ia-masuri-pentru-combaterea-terorismului-16420611

Lasă un răspuns