Billy Johansson, noul consul onorific al României la Uppsala

0
2604


Domnul Billy Johansson, directorul executiv al companiei Seabased AB din Uppsala, a fost instalat oficial, de către ambasadorul României în Suedia, în calitate de consul onorific al României în Uppsala. Ceremonia de inaugurare a consulatului onorific a avut loc miercuri, 13 februarie 2013, la Castelul Uppsala, având ca gazdă pe guvernatorul regiunii Uppland, domnul Peter Egardt. Noul consul onorific al României a primit patenta consulară semnată de ministrul afacerilor externe, domnul Titus Corlăţean.

La ceremonie a participat şi o delegaţie din România, condusă de primarul municipiului Iaşi, domnul Gheorghe Nichita. Acesta i-a transmis guvernatorului Peter Egardt o invitaţie de a vizita oraşul Iaşi, împreună cu domnul Billy Johansson, în cursul acestui an. Iaşi este unul dintre cele mai mari oraşe din România, cu o lungă istorie în calitate de capitala universitară, culturală şi nod de afaceri în regiunea de nord-est a României.

La inaugurarea consulatului onorific au participat, de asemenea, rectorul SLU, preşedintele Institutului Newman de studii catolice, cadre didactice universitare, reprezentanţi ai autorităţilor locale din regiunea Uppsala, personalităţi suedeze de origine română şi studenţi români de la Universitatea Uppsala.

Noul consulat onorific al României se adaugă celor  existente din Malmö, Göteborg, Blekinge şi Gotland. 

Pentru informaţii suplimentare vă rugăm contactaţi Secţia consulară a Ambasadei României la Stockholm, la stockholm.cons@mae.ro sau tel. 08-10 86 03. 

Billy Johansson, noul consul onorific al României la Uppsala

Lasă un răspuns