Politician suedez: Romanii mor de foame in timp ce in tara se construiesc mega-catedrale

0
2037

Uniunea Europeana ar trebui sa ceara Romaniei sa isi indeplineasca obligatiile de membru si sa puna nevoile oamenilor saraci inaintea proiectelor de constructie a unor cladiri „faraonice”, afirma Jenny Sonesson, membru al Partidului Liberal suedez, citata de publicatia The Local.se.
JennySonesson1
„Innebunesc cand ma gandesc la faptul ca Guvernul roman prioritizeaza constructia de biserici, in fata bubastarii poporului roman”, scrie Sonesson, de profesie asistent social si fost consilier in cadrul Guvernului suedez.

Politicianul aduce in discutie si numarul mare de cersetori romani de pe strazile din Stockholm, „ceva ce a devenit o caracteristica a strazilor din Suedia in ultimii ani”.
Sonesson povesteste ca a vazut cu proprii ochi „mizeria crasa din care au fugit cersetorii aliniati pe strazile” din capitala suedeza. In primavara, ea a facut parte din delegatia condusa de ministrul pentru afaceri europene Birgitta Ohlsson, aflat in vizita la Bucuresti. Delegatia suedeza a avut discutii cu reprezentantii Guvernului referitoare la folosirea fondurilor UE pentru combaterea saraciei.
Politicianul precizeaza ca din aceasta vizita a marcat-o cel mai tare vizita intr-un sat din Romania, unde au isit in evidenta cocioabe, noroi si carute trase de cai emaciati, precum si saracia prevalenta. Impresia generala a delegatiei a fost una de uimire, politicienii suedezi intrebandu-se cum se poate ca asta sa se intample in Uniunea Europeana.
mai mult la :

Politician suedez: Romanii mor de foame in timp ce in tara se construiesc mega-catedrale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.